1ste Cyclocross voor aspiranten in de Bosstraat!

 
Cycling Vlaanderen

Voor het eerst organiseren wij in samenwerking met WSC Dr. Tistaertvrienden VZW een echte cyclocross! Dit is eentje die met heuse officials van Cycling Vlaanderen zal gereden worden! Hiervoor moest het parcours her en der aangepast worden om aan de regels te voldoen. Dit hebben we vlot kunnen doen. 

 
Aspiranten

Omdat dit onze eerste keer is dat wij een cross organiseren voor de officiële wielerbond van Vlaanderen/België, hebben we besloten om klein en bescheiden te beginnen. Dit jaar kiezen we er voor om enkel wedstrijdjes voor aspiranten in te richten. Dit houdt in dat jongens en meisjes van 12, 13 en 14 jaar bij ons kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Uiteraard enkel als ze in het bezit zijn van een vergunning bij Cycling Vlaanderen. Ons parcours is 1,6 kilometer lang en zal volledig plaatsvinden op het terrein van Freddy Platteau en Marina Larivière, in de toekomst zou het zelfs nog mogelijk zijn om richting de Abdij te rijden… Indien deze aspirantencross op 18 januari 2020 ons goed bevalt kunnen we misschien nog uitbreiden naar een afwachtingsproef voor miniemen of andere categorieën. 

 

Belgisch Kampioenschap WVZ

De dag na de aspirantencross, 19 januari, komen de Wielervrienden van de Zenne-Vallei op bezoek, en zij organiseren hun Belgisch Kampioenschap op ongeveer hetzelfde parcours als de aspiranten op zaterdag. Het verschil is dat de WVZ niet deels op straat fiets terwijl de Aspiranten dit wel doen.

 

Info en bereikbaarheid

Voor alle technische en praktische gegevens kan u best onze website en die van de Tistaertvrienden in de gaten houden. Van zodra alles beschikbaar verschijnt die info op deze pagina! 

Er zijn 2 parkings voorzien in de Bosstraat.
Parking 1 is enkel te bereiken via de Affligemdreef bevindt zich tussen het parcours. Daarom zal in- en uitgang afgesloten zijn tijdens de wedstrijden. Parking 2 is enkel te bereiken via de Langestraat en bevindt zich in de Bosstraat ter hoogte van huisnummer 49. Op deze parking kan de hele dag aangekomen en vertrokken worden.
Opgelet! Deze parkings zijn onverhard! Er is een tractor voorzien om uw wagen eventueel vrij te trekken, dit is echter op eigen risico!
Gelieve de instructies van medewerkers, seingevers, organisatie, politie,… strikt op te volgen om zo een vlot verloop van deze sportieve dag te verzekeren.

De technische gids kan je hier vinden. Alle info over hoe je er geraakt en waar je best parkeert volgt snel!

Uitslag

 

Uitslag Aspiranten 12 jaar
klik hier
Uitslag Aspiranten 13 jaar
klik hier
Uitslag Aspiranten 14 jaar
klik hier
Uitslag Aspiranten 14 jaar dames
klik hier